Hoe Launchvid de kracht van Youtube gebruikt om een sterker product neer te zetten

17 december 2015
admin

Youtube draaide afgelopen jaar een omzet van 4 miljard dollar maar maakte geen winst. Youtube heeft een vrijwel onbeperkte toegang tot kapitaal als een dochteronderneming van Google, en door zijn grote schaal kan het de beste prijs ter wereld bieden, namelijk een gratis service.

We hebben het al heel vaak gehoord: “Waarom zou ik betalen voor Launchvid wanneer ik YouTube gratis kan gebruiken om mijn video’s te hosten?” Met YouTube, krijg je een onbeperkt aantal video’s en onbeperkte bandbreedte, 100% gratis, en daar is moeilijk tegen te concurreren.

Concurreren met gratis is een van onze grootste uitdagingen, maar het heeft ook positieve kanten. Doordat Youtube een gratis dienst aanbiedt, is het voor (potentiele) toetreders zeer onaantrekkelijk om de markt te betreden. Dit maakt dat Youtube ons de tijd en ruimte gaf om the focussen op het bouwen van een solide business voor de lange termijn.

E-mail is een interessante parallel markt

Terwijl Gmail gratis te gebruiken is, kun je alleen een e-mail sturen naar 500 ontvangers maximaal. De meeste bedrijven hebben meer ontvangers dan dat, dus een hele industrie was geboren om in de behoefte van deze bedrijven te kunnen voorzien. Dit is de markt van e-mail marketing.

MailChimp is een voorbeeld van een e-mail marketeer, maar zo zijn er tal van mogelijkheden voor e-mail marketeers, elk met zijn eigen mix van functies en prijzen. Deze bedrijven hebben hun bedrijven gebouwd zonder zich zorgen te hoeven maken over een partij die de markt domineert door een gratis service aan te bieden.

Dit klinkt echt geweldig voor de bedrijven in deze markt, maar waar het eigenlijk op neerkomt is een dagelijkse strijd. Omdat er geen onbeperkt gratis optie verkrijgbaar is, ontstaat er een sterk concurrerende markt waarin het erg moeilijk is om op te vallen. De toetredingsdrempel is lager, waardoor er elke dag nieuwkomers toetreden, die staan te popelen om zich een deel van jouw bedrijf eigen te maken.

Het digitale videotijdperk

De YouTube- ervaring is zo mainstream geworden dat mensen de technologie voor lief nemen. Het is gemakkelijk om te vergeten dat YouTube een modern technologisch wonder is.

“Ze hebben het web in beeld gebracht en maakte het een geweldige plek voor video.”

Vóór 2005 was het web ongelooflijk vijandig tegenover video. Je moest het downloaden en kijken lokaal of streamen met software als RealPlayer of Windows Media Player. Het was moeilijk voor ontwikkelaars om een video-ervaring op het web te bouwen, mede door de verschillende browsers. Toen YouTube gebruik ging maken van Flash en HTML5, begon het succesvol te worden. Google investeerde in YouTube en toen was het duidelijk dat de video markt ging groeien. Ze veranderde de manier waarop mensen tegen online video aankeken.

Launchvid kon niet hebben bestaan voordat YouTube verscheen. Voor YouTube, waren weinig bedrijven bekend met de voordelen van online video. In het transformeren van de markt, liet YouTube iedereen over de hele wereld de kracht en het potentie van dit medium zien, zowel voor katten als voor bedrijven.

Doordat de markt begon te groeien, creëerde dit een opening voor Launchvid. We hadden de kans om dieper in te gaan op een segment van deze markt en het creëren van gespecialiseerde functies, die YouTube nooit zou bouwen als breed platform zijnde.

We produceerden instrumenten om bedrijven te helpen met het verhogen van de conversie. Dag in dag uit zijn en waren we bezig met het optimaliseren van ons online-video platform. We vormden een support team om elke vraag die binnenkwam beantwoorden. We werden versterkt door de groeiende interesse in online video.

Profiteren en verbeteren

Succesvolle bedrijven komen niet geheel naar buiten van de enorme wilskracht en gruis van de ondernemers die de bedrijven begonnen. De waarheid is dat we allemaal profiteren van het werk van andere ondernemers en bedrijven, vooral die in de markten die gerelateerd zijn aan onze eigen markt. Wat concurrentie lijkt, zijn ​​vaak bedrijven die werken aan het laten groeien van de omvang van de markt, zodat er een grotere overvloed, meer welvaart en verhoogde kansen voor iedereen ontstaan.

Hoewel iedereen dacht dat we gek waren om te concurreren met YouTube, is dit zeker niet het geval. Wij bieden toegevoegde waarde, en spelen in op kansen die YouTube laat liggen of simpelweg niet op focust. Door het aanbieden van een meer flexibel en gericht product, ontworpen voor B2B in plaats van voor iedereen, hebben wij sterk kunnen groeien.

Bedrijven de voordelen van video laten ontdekken en inzetten

YouTube ontgrendelde de kracht van online video – ze lieten mensen video van camcorder en telefoon uploaden en delen met miljarden mensen over de hele wereld. Bedrijven zagen de potentie en begonnen de markt van online video te verkennen. Maar terwijl YouTube is gericht op het bieden van een service voor iedereen, zijn wij alleen gericht op het maken van betere instrumenten voor bedrijven met behulp van video voor de marketing , en dit is de sleutel tot ons succes. Launchvid gebruikt de kracht van Youtube om een sterker product neer te zetten.

De groei van YouTube heeft de vraag en de ruimte voor onze core-business gecreëerd. We kunnen functies aanbieden die YouTube niet kan, en we helpen bedrijven meer waarde uit hun toenemende investeringen in video te halen. Wij zorgen dat de volledige aandacht van de kijker ligt bij de videocontent, zodat de kijker de beste kijkervaring beleefd en jouw verhaal perfect overkomt.

No comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *