Launchvid wél en YouTube níet optimaal voor bedrijfsvideo’s.

17 december 2015
admin

YouTube is het bekendste en meest gebruikte online videoplatform ter wereld. Er wordt elke minuut(!) 300 uur aan video geüpload en honderden miljoenen uren video bekeken. Het is ook zeker niet zo dat je YouTube moet negeren. Een YouTube-video wordt goed geïndexeerd in de Google zoekmachine. Je moet je bedrijfsvideo dus altijd uploaden op YouTube en een goede titel en beschrijving geven. Hierdoor zullen video’s vindbaar worden in de zoekmachine.

Het probleem met YouTube is dat het geld wil verdienen aan jouw video. Dat betekent dat als jij de bedrijfsvideo vanaf YouTube op je website plaatst, er door YouTube alles aan gedaan wordt om de kijker te verleiden om op een advertentie, een link naar YouTube.com of een gerelateerde video te klikken. Er zijn wel instellingen op YouTube om bepaalde onderdelen uit te zetten, maar op 9 van de 10 embedded YouTube-players zullen gerelateerde video’s te zien zijn, vaak met grappige kattenfilmpjes aan het einde van de bedrijfsvideo. Als de kijker hierop klikt ben je je websitebezoeker en dus potentiële klant kwijt. Zonde!

 Stel dat je alle ‘YouTube-verleidingen’ uit zet, dan is YouTube nog steeds niet optimaal voor bedrijfsvideo’s. Waarom niet?

  • Altijd YouTube-branding
  • Moeilijk om conversie te meten
  • Altijd link naar YouTube in de videospeler
  • Beperkte mogelijkheden voor interactie

Het gebruik van video platformen zoals Launchvid heeft vele voordelen:

  • Je kunt de kleuren van videospeler aanpassen, zodat het past bij de huisstijl van het bedrijf.
  • Je kunt uitgebreide statistieken bekijken.
  • En het meest waardevolle: je kunt interactiviteit aan de video toevoegen. Dat wil zeggen: buttons, links, formulieren, etc.; die ervoor zorgen dat de kijker actie gaat ondernemen tijdens of na het bekijken van de video.

Kortom, het gebruik van een voor bedrijfsvideo’s geschikt online video platform zoals Launchvid is essentieel voor het behalen van resultaten. Het zorgt ervoor dat je het optimale uit je bedrijfsvideo haalt.

No comments

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *